Kernekommunikator https://www.kernekommunikator.dk Værdibaseret markedsføring og kommunikation Thu, 10 Mar 2022 14:03:55 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.5 https://www.kernekommunikator.dk/wp-content/uploads/2020/01/cropped-Kernekommunikator-ikon-1-32x32.png Kernekommunikator https://www.kernekommunikator.dk 32 32 Hvorfor må man ikke..? Et hurtigt overblik over den danske spamlovgivning https://www.kernekommunikator.dk/2022/02/07/overblik-over-den-danske-spamlovgivning/ https://www.kernekommunikator.dk/2022/02/07/overblik-over-den-danske-spamlovgivning/#respond Mon, 07 Feb 2022 07:54:03 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=4128
Read More]]>

Kilder: forbrugerombudsmanden.dk/spam
Du ved da godt, hvornår noget er spam, ikke? Vi har i hvert fald opdaget, at man ikke må bede folk om at tagge naboen i vores opslag fra virksomheden. Men hvad med en annonce i Messenger? Eller en flot mailsignatur, der linker til webshoppen? Faktisk er alle 3 i strid med den danske Spamlovgivning, men hvor er det dog svært at navigere i. Som marketingrådgiver bliver jeg oftere og oftere mødt med forslag til promovering fra mine kunder, fordi de er blevet mødt med tips og tricks på deres sociale platforme, og helt forventeligt har et ønske om at prøve dem af. Men visse former for markedsføring kan få alvorlige økonomiske konsekvenser at sætte i værk, fordi vi i Danmark har særlige regler på området. Hér er et hurtigt overblik over de mest almindelige “misforståelser” inden for netop spamlovgivning, og en forklaring på, hvornår du må gøre hvad.

Hvad er det for noget, med en Spamlovgivning?

Spamforbuddet lyder kort og godt, at “Virksomheder ikke må sende mails, sms’er og anden elektronisk post til nogen med henblik på markedsføring til bestemte modtagere, medmindre modtageren har givet sit samtykke til henvendelsen“.

Pointen i denne artikel ligger i det med “anden elektronisk post”, for udover mail, sms, og nyhedsbreve, så gælder det altså også sådan noget som en notifikation udløst af et tag, en invitation til at følge virksomhedssiden, en annonce henvendt direkte til en modtager i indbakken på et socialt medie – eller en mailsignatur med link til shoppen.

Jamen, må jeg så ikke længere tagge min mor i dét opslag, hvor vi kan vinde to kasser Apérol? Jo, for pokker – så længe du ikke har noget med firmaet at gøre, som udlodder præmien. Det handler mere om, at vi som virksomheder ikke må henvende os til nogen, som ikke har sagt ja til det (eller bede andre om at gøre det).
Hvorfor må man ikke..? Et hurtigt overblik over den danske spamlovgivning 3

Spamforbuddet gælder helt sikkert..:

Spamforbuddet gælder umiddelbart ikke..:

Det skal du være særligt opmærksom på:

Jeg vil gerne fremhæve 4 områder, hvor jeg oplever forvirringen allermest (også hos mig selv, vel at mærke).

Nr. 1: Mailsignaturen. Hvorfor pokker må jeg ikke have et billede i bunden af min mail, der viser den nyeste ydelse, eller linker til min shop? Det har man da?!?! Tja, lovgivningen er forholdsvis ung, så mange virksomheder kender ikke til de nuancer, der følger med. Men den er altså god nok. En mailsignatur må udelukkende være informativ, og det betyder bl.a. at man godt må have sit logo med et neutralt slogan og webadresse – men man må ikke henvise til shoppen, linke til det seneste blogindlæg, eller på anden vis markedsføre et produkt eller en ydelse.

Hvorfor må man ikke..? Et hurtigt overblik over den danske spamlovgivning 4

Nr. 2: Invitation til virksomhedssiden på sociale medier. Jeg ved det godt – vi bliver hele tiden opfordret til at gøre det – men det er altså ikke lovligt. Den eneste måde at få nye følgere på (lovligt), er ved at lave engagerende indhold, som folk har lyst til at følge – og ved at lave følgerannoncer, for hér er der tale om annoncering i feedet (og er dermed ikke en personlig henvendelse).

Nr. 3: Annoncen direkte i Messenger eller en anden beskedtjeneste på sociale medier. Det er nærmest en farce, at det kan lade sig gøre – men det kan det. Og jeg oplever det selv hele tiden. Men man må altså ikke betale sig fra at få en besked til at ploppe ind i indbakken hos brugere, som har interageret med dit indhold eller været omkring hjemmesiden. Det er ikke lovligt efter dansk lovgivning, og det er vores eget ansvar at sikre, at vi overholder reglerne.

Nr. 4: Emails med henblik på at få en aftale eller indhente samtykke. Det er jo rigtig fristende, når man gerne vil i kontakt med nogen i forretningsøjemed, at man lige sender en mail. “Vil det være i orden at sende dig et overblik over mine produkter…eller hvad med en kaffeaftale?” Men den mail i sig selv er desværre også spam…suk, tænker du. Men du må ringe! Det er nemlig ikke elektronisk henvendelse.

Er der ingen undtagelser?

Jo, der er rigtig mange nuancer af den her lovgivning, men det bedste jeg kan gøre er at opfordre til at gennemgå den, eller få professionel hjælp til det. Har du en konkret sag, hvor du er i tvivl om reglerne, så kan man anmode om en såkaldt forhåndbesked hos Forbrugerombudsmanden, så man kan få svar fra “Moderskibet”. Skal der kastes et blik på virksomheden som en helhed, er et advokatfirma med speciale i netop dette område et godt bud. Herunder har du et par trædesten til at komme videre…

Spamlovgivningen hos Forbrugerombudsmanden:

https://www.forbrugerombudsmanden.dk/media/46499/spamvejledning-2018.pdf

Forhåndsbesked (er mit konkrete tiltag i overensstemmelse med reglerne?)

https://www.forbrugerombudsmanden.dk/kontakt/forhaandsbesked/

Artikel om spam hos advokatfirmaet Kromann Reumert:

https://kromannreumert.com/nyheder/markedsfoering-paa-sociale-medier-notifikationer-paa-facebook-er-ogsaa-spam

Bemærk: artiklen bør ikke anvendes som juridisk grundlag for verificering af markedsføringstiltag. Hér gælder kun aktuel lovgivning på området, jvf. ovenstående kilder.
]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2022/02/07/overblik-over-den-danske-spamlovgivning/feed/ 0
I mørket er alle katte grå – hackeren og tricktyven på cyberraid i erhvervslivet https://www.kernekommunikator.dk/2022/01/17/i-moerket-er-alle-katte-graa/ https://www.kernekommunikator.dk/2022/01/17/i-moerket-er-alle-katte-graa/#respond Mon, 17 Jan 2022 15:29:02 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=4054
Read More]]>

Læs i original udgivelse i BizzUp Magasinet – nr. 15, 2021
Vi har nok alle sammen mødt dem, på én eller anden måde. Den uskyldige mail om en forsendelse, du skal klikke på et link for at modtage. Fyren i undergrundsbanen, som spørger om vej, mens makkeren tømmer dine lommer. Eller den akneplettede kælderninja, som på 7 minutter penetrerer det digitale fort på din hjemmecomputer (tak til det geniale password Kæledyrs_NaVn_Og-dit-husnumm3r), hvorefter bogstaverne i dit dokument ét for ét falder ned, og lander i en bunke i bunden af skærmen. Grineren.

Vi har efterhånden lært, at sund fornuft eller en rask firewall kan holde de værste snydere og drillepinde fra at få adgang til vores data. Men hvad med de fysiske hackere – kender vi dem? Ham der smutter ind ad bagdøren hos tech-giganten sammen med rygerne og et klonet adgangskort, eller hende der kommer igennem bygningens sikkerhedskontrol, fordi ”nogen” har sluppet en hund løs i foyeren? Det lyder måske som en lidt for søgt Egon Olsen-situation, hvor man skal bruge et billede af Kongefamilien for at komme ind til Franz Jägeren – men det er faktisk eksempler på virkelige angreb hos store virksomheder, designet til at afsløre svagheder i organisationernes sikkerhedsprotokoller.

Ekstern-marketingpartner-outsourcing-Kernekommunikator-tekstproduktion

Organiseret stresstest med en hær i ryggen

Hos Defensive, danskejet konsulentvirksomhed inden for highend security, beskæftiger man sig med alt fra IT-sikkerhed til brand protection og dybdegående baggrundstjek. Defensive er konsulenter, IT-nørder, tidligere politifolk, PET-agenter og hackere, som bliver hyret til at stressteste systemer og procedurer hos danske og udenlandske virksomheder, med det formål at finde hullerne i osten. Og så tager de på tur med deres underholdende og informative show ”Hackeren og Tricktyven”, som med en blanding af trylleri og manipulation klæder tilskuerne på til at styrke det svageste led i enhver sikkerhedsprotokol: mennesket.

Svindlere hacker mennesker, ikke systemer

Allan Bo Jensen, Co-founder hos Defensive, fortæller at det er mennesker, som både er ”first line of defense”, men også det svageste led i en sikkerhedsprotokol. Selvom man har procedurerne på plads, er de somme tider ikke mere nuancerede, end at de kan manipuleres eller overbelastes. ”Når vores Red Team laver et live hack, gælder alle kneb. De bruger droner, løse dyr, telefonstorm eller falske identiteter for at narre eller distrahere målet – for det er sådan, et virkeligt angreb kan foregå. Ofte opdager man slet ikke, hvad der er sket, eller mangler en procedure for de uforudsigelige hændelser”, forklarer han.

I mørket er alle katte grå - hackeren og tricktyven på cyberraid i erhvervslivet 7


Der går fuld ”Hollywoodfilm” i den, når Defensives team får en opgave med et live hack. Allan Bo Jensen forklarer, at en stresstest kan være en simpel opgave, som at nå et bestemt kontor uden at blive set eller stoppet. Som dengang de slap en stor hund løs i receptionen hos en stor virksomhed, og smuttede forbi sikkerhedsvagterne i den forvirring, der opstod. Eller dengang de udgav sig for at være fra virksomhedens eget rengøringsfirma, som ville tjekke kvaliteten af deres medarbejderes arbejde.

”Faktisk kan et kig på hjemmesiden tit afsløre en vej ind”, fortæller han. ”Man kan skrive rundt, indtil man finder et autosvar, og bruge sin viden om, at den pågældende medarbejder er fraværende, over for folk, man møder på gangen. I eksemplet med det falske rengøringsfirma fik vores live hacker faktisk skældud over, at han ikke var kommet noget før. Han undskyldte mange gange, og fik et adgangskort, så han kunne tjekke hele bygningen grundigt for ”sjusket rengøring”, smiler Allan med et ildevarslende glimt i øjet.

Cybercrime hos de mindre samarbejdspartnere

Når det kommer til de mindre virksomheder, er udfordringen ifølge Allan Bo Jensen lige så stor – men hér er man typisk udsat på en anden måde pga. færre ressourcer. Måske er man kun 1-2 ansatte, budgettet til IT-sikkerheden er begrænset, eller området bliver nedprioriteret. ”Det sker jo ikke for os, vel? Og vi har alligevel ikke noget, nogen kan bruge!”

Men konsekvensberegningen mangler, siger Allan Bo Jensen. Et svagt sikkerhedssystem hos en mindre virksomhed kan nemlig være netop det, en hackergruppe har brug for, for at få adgang til en større samarbejdspartner. ”Det kan være omfattende at forcere et kompliceret sikkerhedssystem, og hackere vælger også somme tider at hoppe over, hvor gærdet er lavest. Det kan være meget nemmere at gå efter underleverandøren, som har en forkølet firewall og et svagt password til computeren, og få adgang til det virkelige mål den vej igennem”, forklarer han.

I mørket er alle katte grå - hackeren og tricktyven på cyberraid i erhvervslivet 8

Hackeren og Tricktyven – lærerig manipulation


Bag showet Hackeren og Tricktyven finder vi Allan Bo Jensen, Jesper Lundorf og Sunny Cagara. Men faktisk gemmer der sig en tidligere PET-agent, en digital efterforsker og en tryllekunstner med speciale i tricktyveri bag de tre tilsyneladende uskyldige ansigter. Sammen har de skabt showet Hackeren og Tricktyven, som med et glimt i øjet (og en hel del manipulation), underviser i, hvor nemt det er at skaffe informationer om et menneske – digitalt eller gennem samtale.


”Som sagt starter man tit et angreb med at gå efter mennesket, fordi det er nemmere”, uddyber Allan Bo Jensen. ”Og det kan gøres med langt mere enkle midler, end de stort opstillede angreb hos virksomhederne. Et angreb kan starte hjemme hos en ansat, som er engageret i den lokale idrætsklub. Han modtager en mail fra klubben, og klikker på linket – hvorfor skulle han ikke det? Men så er hackeren inde, og kan begynde at lede efter informationer om den virksomhed, hvor vedkommende arbejder. Vi ser også eksempler på, at man kan modtage en sms, som ser ud til at komme fra dit ældre familiemedlem – endda sommet tider i en eksisterende samtale. Hvem siger nej til at hjælpe farmor med det NemID?! Alle efterlader digitale spor, og det er nemt at finde på de sociale medier, hvis man som hacker klikker lidt rundt”.

Hackeren og Tricktyven er derfor ét af de midler, som Defensive bruger for at uddanne medarbejdere og ledelse i, hvor meget den menneskelige faktor betyder. ”Er mennesket ikke klædt på til at spotte svaghederne, så er sikkerheden i sidste ende ligegyldig”, slutter han.

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2022/01/17/i-moerket-er-alle-katte-graa/feed/ 0
Julekonkurrencer: sådan får du succes (og hvad du skal undgå) https://www.kernekommunikator.dk/2021/12/02/succes-med-din-julekonkurrence/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/12/02/succes-med-din-julekonkurrence/#respond Thu, 02 Dec 2021 08:58:18 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=4001
Read More]]>

Den korte guide til en konkurrence, som giver masser af opmærksomhed (og overholder reglerne i spamlovgivningen).

“Ja tak” eller “Nævn hvem du skal dele med…?“. Højtiderne får konkurrencerne til at VÆLTE frem på sociale medier, og især på Facebook kan vi næsten ikke komme til for ja-tak tilbud eller generøse præmier. Men hvad er egentlig en effektiv konkurrence? Og hvordan undgår du at bryde alle de komplicerede regler? Læs mit bud på en konkurrence, der giver masser af opmærksomhed, og overholder de danske regler for markedsføring.

Hvornår er konkurrencer ekstra effektive?

Ganske kort, for vi vil ikke bruge en masse krudt på mekanismer, så er Facebook et socialt medie, som belønner social adfærd. Derfor bliver et opslag vist ekstra meget, hvis det skaber interesse i form af likes, delinger og kommentarer. Og her er intet (og jeg tror virkelig intet) så effektivt, som en konkurrence. Jeg kan da heller ikke modstå fristelsen til at skrive en lille kommentar, hvis jeg tror på, at chancen er der.

 

Kombineret med, at det er en billig måde at blive eksponeret på, så er konkurrencer bare en gylden mulighed for at få en masse opmærksomhed omkring f.eks. julen, hvor konkurrencen om Facebookbrugernes opmærksomhed i forvejen er skærpet* (*Fordi pladserne bliver taget af øget betalt indhold…men det er en anden snak.). 

 

Den korte guide til en konkurrence, der arbejder for dig

Vi er allesammen forskellige, og man må gerne være kreativ med sine konkurrencer – jo sjovere, desto bedre. Men er man usikker, så er der nogle holdepunkter, som kan give din konkurrence lidt ekstra styrke.

 

1. Et opslag, man ikke kan scrolle forbi

Skal dit opslag virke, så skal det være spændende og engagerende – altså et opslag, som folk er NØDT til at se på, og har lyst til at reagere på. Det kan være fordi opslaget tiltrækker opmærksomhed, eller opfordrer til en handling. De mest effektive opslag benytter ofte:

–  Blikfang: et fedt billede, en lækker grafisk opsætning, eller en video.

–  Hold videoer på max. 60 sekunder – så fungerer de også på Instagram (og du undgår at kede folk ihjel)

–  Tekst med emojis, som bryder den lidt op, og tilføjer et sjovt element.

–  Link (hvis det giver mening), så opslaget kan give trafik til din hjemmeside

–  Tydelig opfordring til handling (f.eks. like opslaget eller kommentere, inden for gældende regler – se nedenfor)

–  Humor, hvis man kan, og det er passende for sammenhængen

–  Tagging af samarbejdspartnere, så du også bliver eksponeret for deres netværk (husk at aftale det først).

 

Kernekommunikator-opmærksomhed-markedsføring

2. Husk det med småt

Inden du bliver sendt på præmiejagt, så husk det juridiske (øv mand, skal vi det? ….ja tak). For der er et par ting, du ikke må, når du laver konkurrencer på Facebook. Først og fremmest skal din konkurrence altid indeholde “en fuldstændig afståelse af Facebook fra hver deltager” og en bekræftelse af at “promoveringen på ingen måde er sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook“. Og så er der dine krav til deltagelse, som også skal overholde nogle regler i vores danske lovgivning om markedsføring.

Du må GODT skrive, at man deltager hvis man:

  – Liker selve opslaget
  – Skriver en kommentar til opslaget
  – Laver et opslag på din side
  – Skriver en besked til din side

 

Du må IKKE skrive, at man deltager hvis man: 

– Deler opslaget
– Liker din Facebookside
– Tagger vennerne

 

Markedsføring-ekstern-hjælp-til-marketing-skive

MEN HVORFOR IKKE??! ALLE ANDRE GØR DET! FACEBOOK GØR DET!

Ja, men altså…vores regler for markedsføring i Danmark er sammensat sådan, at man som virksomhed ikke må udsætte nogen for markedsføring, de ikke har sagt ja til. Vi må heller ikke opfordre til det, f.eks. ved at bede deltagere om at tagge naboen. Så bliver han jo pludselig eksponeret for markedsføring af vores virksomhed, og det er ulovligt. MEN…du må godt bede deltagere om at NÆVNE (ikke tagge), hvem de vil dele præmien med. Sneaky stuff.

 

3. Jamen, hvorfor har konkurrencer noget med spam at gøre?

Det er virkelig et godt spørgsmål, men kort sagt, så handler den danske spamlovgivning om, at virksomheder ikke må “sende mails, sms’er og anden elektronisk post til nogen med henblik på markedsføring, medmindre modtageren har givet sit samtykke til det”. Springer vi lige let og elegant hen over de mange nuancer i den regel, så betyder det, at f.eks. et “tag” på Facebook udløser en notifikation. Den notifikation bliver set som elektronisk post. Notifikationen er spam. Bum fisterløgsovs. Sådan er det bare.

Hvis du vil læse mere om spamlovgivning og markedsføring i Danmark, så kan du finde det hos Forbrugerombudsmanden – lige hér:

Spamforbud

Er du mere interesseret i Facebooks regler for konkurrencer, så kan du dykke ned i dem lige hér:

Konkurrenceregler på Facebook

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/12/02/succes-med-din-julekonkurrence/feed/ 0
Marketing efter behov hos Danlaser A/S https://www.kernekommunikator.dk/2021/11/01/marketing-efter-behov/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/11/01/marketing-efter-behov/#respond Mon, 01 Nov 2021 14:12:23 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=3931
Read More]]>

Kundecase: Danlaser A/S manglede en marketingmedarbejder, men havde ikke opgaver nok til at oprette en stilling. Derfor bruger de Kernekommunikator til sociale medier, annoncering, tekster, webredigering, grafisk produktion og som kontaktperson til eksterne SEO-partnere. Resultatet er stærkere branding og stabil opgaveløsning, i tæt samarbejde med virksomhedens medarbejdere.

Per Nielsen, ejer og adm. direktør hos Danlaser A/S:

Kort fortalt om samarbejdet: “Jeg har været i branchen i mange år, og det med markedsføring har ikke været nødvendigt på samme niveau, som det er nu. Jeg havde brug for en medarbejder på nogle andre vilkår, end en ansættelse, fordi jeg havde svært ved at vurdere hvad der skulle til, og hvor meget tid der skal bruges på det. Jeg er utrolig tilfreds med den hér løsning, hvor Ida tager sig af vores sociale medier, laver messestand og brochurer, og lægger nyt indhold på hjemmesiden. Det går hurtigt, og hun arbejder rigtig fint sammen med mine faste medarbejdere. Vi får en faktura, når hun har registreret et aftalt antal timer – og der følger altid en detaljeret opgaveoversigt med. Jeg er meget tryg ved samarbejdet”.

 

Mere digital synlighed og stærkere branding: “Vi havde brug for hjælp til det digitale, for ingen af de eksisterende medarbejdere havde tid til det område. Vi skulle have hjælp til at drive mere trafik ind på hjemmesiden, og få noget aktivitet på de sociale medier. Ida har også lavet Facebookannoncer, og sørger for at hjemmeside, brochurer og andre ting allesammen afspejler vores brand. Ida tager billeder, producerer video, skriver tekst og lægger det ind på hjemmesiden. Hun laver desuden grafiske opsætninger, når vi skal på messe eller vil have lavet en folder. I praksis kommer hun på besøg, når der er brug for nye billeder til Facebook og Linkedin, og laver noget video, hvis vi har fået en ny maskine eller arbejder på et spændende projekt. 

 

Kontakt til eksterne bureauer: “Vi får lavet SEO og SEM-arbejde hos et bureau, og hér er det Ida, der er vores primære kontaktperson. Hun taler deres sprog, og ved hvad de har brug for, når de beder om noget. Hun er god til at bygge bro mellem, hvad vi gerne vil forretningsmæssigt, og hvad bureauet har brug for, for at kunne understøtte de mål

 

Besøg virksomheden på www.danlaser.dk 

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/11/01/marketing-efter-behov/feed/ 0
FN’s 17 Verdensmål – det afgørende klimaspørgsmål https://www.kernekommunikator.dk/2021/10/04/fns-17-verdensmal/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/10/04/fns-17-verdensmal/#respond Mon, 04 Oct 2021 07:59:32 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=3891
Read More]]>

Med balance, bæredygtighed og grøn omstilling som omdrejningspunkt, byder Skivemødet 2021 bl.a. velkommen til Kristian Jensen og Mogens Lykketoft, i et oplæg om FN’s 17 Verdensmål – dengang og nu. I en optakt til samtalen fortæller begge deltagere, at forandringsmentalitet og en revolutionær klimaindsats bliver hovedemner på dagen.

 
Tekst: Ida Ulrich Bregnhøj, udgivet september 2021 på www.bizzup.dk

Når virksomheder, uddannelsessteder og politikere d. 23-24. september mødes for at diskutere udvikling, grøn omstilling og balance på Skivemødet 2021, bliver det bl.a. med FN’s 17 Verdensmål på dagsordenen. Kristian Jensen, tidl. medlem af Folketinget for Venstre og nu særlig repræsentant for Danmark vedr. FN’s Sikkerhedsråd, fortæller om sine forventninger til dagen, at debatten skal underbygge en forandring, som er godt på vej.

 

”Verdensmålene har allerede forandret den måde, vi som kommuner og virksomheder tænker på”, fortæller han. ”Vi har fået defineret nogle fælles mål omkring skabelsen af et mere bæredygtigt samfund, og er kommet tættere på at arbejde på linje med hinanden, i den sammenhæng. Det siger noget om, hvor meget man kan flytte verden, når man sætter en ny dagsorden”.

 

Et skridt videre fra reduceret CO2-udledning

Med udgangspunkt i omstillingen til vedvarende energi, fremhæver Kristian Jensen nogle af de initiativer, som Skiveegnen allerede gør sig til forgængere med. ”Hele arbejdet i Skive omkring f.eks. GreenLab, viser os jo, at vi kan gå et skridt videre fra blot at reducere mængden af CO2. Vi kan sikre, at der er noget andet at stille til rådighed, vise at energi kan udvindes fra affaldsstoffer, lagres, og på den måde hænge sammen”.

 

Klimaspørgsmål er afgørende for den samlede pakke

Mogens Lykketoft, formand for FN’s Generalforsamling, da bl.a. De 17 Verdensmål og Klimaaftalen i Paris blev vedtaget, er tydeligt lige så engageret i emnet, og fortæller passioneret om, hvordan vi kan arbejde med at afværge klimaophedning og skabe en bæredygtig fremtid. Ifølge den tidligere S-politiker er klimaspørgsmålet fuldstændig afgørende for den samlede pakke af verdensmål, og hænger sammen med en eksistentiel fortælling om, hvad vi er nødt til at gøre, hvis vi skal skabe den nødvendige forandring.

 

”Det vigtigste punkt på vores dagsorden er, hvordan vi erstatter fossile brændstoffer som kul, olie og gas med bæredygtig energi. Hér er Skiveegnen på banen med en række spændende udviklingsprojekter omkring udvinding af brint fra vedvarende energikilder, også kaldet grøn brint, som kan lagres og på sigt skaleres. På den måde kan vi se frem mod udviklingen af en energikilde til tunge køretøjer, fly og skibe, som er bæredygtig. Det er en energikrævende proces, men vi ved hvordan man gør, og er godt i gang”, fortæller Mogens Lykketoft.

 

Begyndelsen på den næste energirevolution

Han afrunder sin optakt til deltagelsen på Skivemødet med at tilføje, at han som formand for det nationale forsyningsselskab Energinet i øjeblikket er med til at diskutere, hvordan der kan udvikles et forsyningssystem til brint, ligesom det, vi kender til gas. ”Alt det her er indirekte en del af den næste revolution, der skal bringe os frem til målet om helt at afskaffe fossile brændstoffer”, slutter han.

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/10/04/fns-17-verdensmal/feed/ 0
Torben Chris om et Danmark i Balance https://www.kernekommunikator.dk/2021/10/04/torben-chris-om-et-danmark-i-balance/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/10/04/torben-chris-om-et-danmark-i-balance/#respond Mon, 04 Oct 2021 07:47:20 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=3879
Read More]]>

Mens politikere og erhvervsprofiler kommer for at diskutere grøn omstilling og fordeling af arbejdspladser, har komiker Torben Chris en anden dagsorden. For ham handler balance nemlig også om social ligevægt og livskvalitet, og bærer os både forbi bæredygtige svømmehaller og økologisk parkering i Indre By.

 
Tekst: Ida Ulrich Bregnhøj, udgivet september 2021 på www.bizzup.dk 

Der suser lidt i baggrunden, da jeg fanger Torben Chris på mobilen. Han er som altid på vej fra A til B, men helt klar til en fjerndiskussion – også selvom vi har aftalt samtalen med kort varsel, og lige skal have emnet på plads først. Det giver til gengæld anledning til at vende det dér med ”balance”, og hvordan man egentlig kan forstå sådan en størrelse. Man behøver nemlig ikke falde for den oplagte diskussion om nuludledning – det er vi faktisk ret enige om.

 

Økoparkering uden for rækkevidde

Efter et par minutter, hvor jeg iagttager mig selv skrive stikord som ”isflage og faktapose” i samme sætning som ”ældrebyrde”, finder vi vej til balancen – eller snarere ubalancen, for det er hér, snakketøjet kommer i gang hos den holdningsstærke komiker. Snakken lander på social segmentering, konkret sat i perspektiv, når det gælder tilgængeligheden af ellers normale ting – i hvert fald i Danmarks hovedstad.

 

”Der er fordele og ulemper forbundet med at være alle steder i Danmark. Men når det koster 29kr. i timen at parkere sin Corolla i Indre By, og det dobbelte for en bolle med ost, så finder gennemsnitsdanskeren sgu en anden løsning. Også selvom parkeringspladsen er økologisk. Nogen vil da straks sige, at det handler om at bruge offentlig transport og smøre en madpakke, men parkeringspladserne er godt fyldt af biler, som ingen med en almindelig løn har råd til. Det bliver en indirekte segmentering af, hvilke indkomstgrupper, der i princippet har adgang til de hér helt almindelige ting i Danmarks hovedstad”, siger han. ”Det samme gælder for fritidsaktiviteter for børn, som kun er inden for rækkevidde, hvis man kan vente i halvandet år, og i øvrigt hører til dem, der har råd til at parkere ved svømmehallen. Så er det da fint, at bygningen er bæredygtig, men socialt bæredygtigt er det ikke”, fortsætter Torben Chris.

 

Plads til familieliv og en landfast ældrebyrde

Med billedet af en 2 kilometer lang kø til indskrivning på svømmeholdet ”Haletudserne” i baghovedet, fortsætter vi med, hvordan balance kan relateres til den almindelige dansker i hele landet – familien, børnene, og livet i det hele taget. For et Danmark i Balance handler ifølge Torben Chris også om at diskutere, hvordan vi kan sikre vores livskvalitet og fælles fremtid.

 

”Vi har et system, hvor man arbejder meget midt i livet, og mindre, når man bliver ældre. Konsekvensen er, at vi overbelaster institutionerne, bliver slidt op af travlhed, og dropper tanken om flere børn, fordi vi bliver udmattede ved tanken. Hvis vi arbejdede mindre, mens vores børn var små, og lidt mere på et andet tidspunkt i livet, ville belastningen af institutionerne i princippet ikke være så massiv. Måske ville der komme flere børn på den måde, og så har vi pludselig også nogen til at passe på os, når vi bliver gamle, så ældrebyrden ikke bliver noget, vi er nødt til at løse, ved at sætte de gamle ud på en smeltende isflage, og give den et skub”, uddyber han.

 

Vores fokus er kørt af sporet

Helt uden om klimaspørgsmålet kommer vi altså ikke, for med klimaforandringer og en global coronakrise i rygsækken, leder Torben Chris samtalen hen mod en helt anden ubalance. ”Hér er verden kørt af sporet”, siger han. ”Vi kæmper en nærmest hysterisk kamp mod plastikemballage, samtidig med, at vi losser titusindvis af engangsværnemidler igennem systemet, fordi ingen må dø. Vi kan da ikke stå midt i en livstruende klimakrise, og skide på vores rolle i den udvikling, fordi vi er bange for at dø. Det giver ingen mening. Det virker helt åndsvagt at gå på indkøb med sin hjemmebragte Faktapose, mens man kan læse, at der igen i dag er smidt 12.000 engangsforklæder i skraldespanden”, slutter han.

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/10/04/torben-chris-om-et-danmark-i-balance/feed/ 0
6 ideer til opslag, du kan lave nu (og poste automatisk i sommerferien)… https://www.kernekommunikator.dk/2021/07/02/6-ideer-til-opslag/ Fri, 02 Jul 2021 08:59:03 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=3430
Read More]]>

Er du en af dem, der laver panikopslag på firmaets Instagram i bilen på vej til sommerhuset? Eller måske har du besluttet at lade firmaets Facebookside holde fri sammen med dig – men kan ikke slippe tanken om, at du burde..? Ja, det er da en super ærgerlig åbner for en artikel, der ellers ser ud til at dryppe af potentiale – men det er virkelig også ærgerligt at gøre ALT andet klar til sommerferie, bare for at ligge i solsengen med ticks i det venstre øje, fordi du har glemt at lægge noget på “Fjæsen”. På de sociale medier surfer dine ideelle kunder nemlig stadig løs, som serveret på et sølvfad for de virksomheder, som prioriterer at holde sig synlige, selvom butikken holder lukket. Men frygt ej, hyperstressede virksomhedsejer, kære kollega og SoMe-frænde – hér har du 6 gode bud på planlagte opslag, som du kan lave lige nu (og glemme ALT om mobilos, sociale medier og dirrende ansigtsnerver i ferien).

“Top of mind” mens du har tjekket ud…

Nå, here we go…hvorfor er det nu lige, det skal være så h***** vigtigt at være “på” hele tiden? Altså, personligt er jeg jo indædt fan af IKKE at være på hele tiden. Det er faktisk det, der er pointen. Med det hele. Men når man driver en forretning, og bruger mange ressourcer på at “være til stede” på sociale medier, så er det altså rigtig ærgeligt at se sit hårde arbejde glide ned i sandet sammen med resterne af den slushice, du væltede på vej ind efter mobilen.

 

The solution…for frygt ej. Denne sommer kommer du til at glide ligeså diskret, larmende eller farvefyldt forbi dine kunders feeds, som du ønsker det – mens du selv har glemt alt om opslag og Instagram. Det kræver et par timers planlægning her og nu – men så er du også synlig hele sommeren, og kan færdiggøre sætningen “jeg burde…” med “…hente mere rosé”.

6 ideer til

Fedt content, du kan lave nu (og poste automatisk i ferien)

1. Genbrug guldet

Lad os lige slå fast – genbrugsguld er TOPPEN at trække på – og helt klart nøglen til succes, når du skal planlægge opslag til en periode, hvor eksponeringen kan være usikker. Du undgår at bruge for meget tid på at lave helt nyt content, og med “det gode gamle” i nye former kan du i øvrigt sagtens ramme nye målgrupper, følgere, som ikke så opslaget sidst, eller som sagtens kan eksponeres for indholdet endnu en gang. 

 

Find dine mest populære opslag, og giv dem en ny overskrift, et andet billede, eller simpelthen en tekst i stil med “Kan du huske vores populære video…?”)“. *Pssst….denne artikel er pimpet for 3. gang, og den du’r stadig!

Kernekommunikator-genbrug-guld-opslag-sociale-medier-planlaegning
Kernekommunikator-markedsføring-skive

2. Stjæl fra din efterårskalender

Der er hurtigt ét eller flere hurtige opslag at hente, hvis du kigger lidt frem i kalenderen. Måske skal jeres ideelle kunder sikre sig en sæsonvare, I får ind til august, eller melde sig til jeres arrangement i september?

Vil man sprede opslagene lidt ud, kan det være en mulighed at bygge dem op, og afsløre detaljerne lidt ad gangen.

 

Lige et ekstra tip…hvorfor ikke bruge denne metode året ud? Du kender sikkert allerede din plan for resten af året, og hvis du ikke gør – så lav opslag, der læner sig op ad sæsonen. Så kan du tjekke ud fra sociale medier hele året, og ikke kun i ferien ;).

3. Sæt fokus på sæsonen

Ikke alle virksomheder kører sæsontilbud, men har man muligheden, er det oplagt at promovere varerne som planlagte opslag. Har du ikke lige farverige drinks, sommerkjoler eller havesæt i dit produktkatalog – så tænk ud af boksen, og lav en konkurrence, et give-away eller stil et spørgsmål.

 

Man kan nemlig sagtens skabe en masse positiv opmærksomhed, også selvom præmien eller emnet ikke har noget at gøre med din forretning. Effektive konkurrencer har ofte ét eller flere af disse elementer med..:

Kernekommunikator-sæsonvarer-content-planlægning

(*Det dér med konkurrencer, ikke? ….husk nu at tjekke Facebooks konkurrenceregler først, eller læse den artikel, jeg skrev om emnet tidligere på året. Derudover er det en god idé at sørge for, konkurrencen slutter efter din egen ferie, så du ikke skal bruge tid på udtrækningen, før du er tilbage på kontoret.)

6 ideer til opslag, du kan lave nu (og poste automatisk i sommerferien)... 12

4. Lad os møde personalet

Når man leder efter gode historier til content, så er der altså næsten ikke noget bedre end de menneskelige kræfter bag produkterne. Når vi hører om hende, der tegner de fedeste udestuer, eller ham, der programmerer maskinerne i produktionen, så opbygger vi en relation til virksomheden, og kommer tættere på at vælge netop dét samarbejde, når behovet for ydelsen opstår.

Fortæl om Hanne fra salg og Jens i kantinen, sørg for at komme hele vejen rundt i virksomheden, og husk at spørge Hanne og Jens, om de har lyst til at være med.

5. Bag kulissen om virksomheden

Er man lidt kreativ, så er der masser af muligheder for at lave hyggelige, sjove og engagerende opslag fra virksomhedens kulisse. Del en lækker opskrift på rødbede-smoothie, også selvom I sælger gulvbrædder. (…Måske kan man tabe hele l***** på jeres trægulve, uden at efterlade pletter??).

Er man ikke helt så kreativ, så del en kort video-tour i virksomheden, cases fra hjemmesiden, eller en særlig feature i jeres lokaler. Lad jer ikke begrænse af, at I tror, jeres målgrupper vil se det som “useriøst”. Vores målgrupper er i sidste ende mennesker, og det opbygger loyalitet, når man kan spejle sig i jeres udfordringer eller humor.

6 ideer til opslag, du kan lave nu (og poste automatisk i sommerferien)... 13
6 ideer til opslag, du kan lave nu (og poste automatisk i sommerferien)... 14

6. Gode råd på falderebet

Inden I kaster jer ud i 12 planlagte opslag i øst og vest, så er det altid en god idé at gøre det hele lidt mere fremtidsorienteret med…

F*****, hvor skal jeg starte?

Du kan sagtens få hjælp. Også uden at blive ruineret. Skriv din mail, så ringer jeg til dig med hovedet fuld af gode ideer inden længe...

]]>
Strategisk markedsføring hos selvstændig fysioterapeut https://www.kernekommunikator.dk/2021/05/26/strategi-branding-kundecase/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/05/26/strategi-branding-kundecase/#respond Wed, 26 May 2021 13:53:56 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=3071
Read More]]>

FysioCareSalling i Spøttrup har med hjælp fra Kernekommunikator brugt mere end et år på at arbejde mere strategisk med sin markedsføring, fastlægge mål og metoder, arbejde med content og annoncering, og udrulle en helt ny visuel identitet. Efter 12 måneder kan virksomheden klappe sig selv på skulderen over at have tredoblet trafikken på sin hjemmeside og fastholdt den gennemsnitlige tilstrømning af nye kunder, trods tvangsnedlukning i forbindelse med Corona-pandemien.

Hjælp til at øge kendskabet til virksomheden

FysioCareSalling kontaktede Kernekommunikator, fordi virksomheden havde et ønske om at blive mere synlige. De oplevede en udfordring med manglende kendskab til både tilstedeværelse og ydelser, og havde derfor behov for hjælp til at koordinere en målrettet indsats omkring markedsføring.

 

Indsatsen startede med en grundig gennemgang af styrker og svagheder, selling points og konkurrentanalyse, målgruppesegmentering, kommunikationskanaler, budget og tidsplan.

Tydelig historie: en ny visuel identitet

Arbejdet med at øge synligheden for FysioCareSalling startede med en komplet gennemgang af virksomhedens identitet, særlige historie og muligheder for at formidle den. Resultatet blev først og fremmest et nyt logo og farveprofil, kombineret med 3 overordnede værdier og et ikon, som kan bruges for sig selv.

 

Særligt logoet har fået mange værdier med i sit udtryk, og repræsenterer både det fysioterapeutiske med elementer fra rygraden, udviklingen i et forløb, og gemmer også et lille menneske med armene løftet over hovedet.

Strategisk markedsføring hos selvstændig fysioterapeut 18
Kernekommunikator-grafiskdesign-annoncering
Strategisk markedsføring hos selvstændig fysioterapeut 19

Øget webtrafik med 300% og bevaret kundetilstrømning

Som en del af processen blev ansvarsområder og metoder fastlagt, og fulgt op med jævnlige møder og statustjek på de forskellige mål. Samtidig bestod samarbejdet i en praktisk del, hvor enkelte opslag og særlige kampagner blev gennemført hos Kernekommunikator. FysioCareSalling benyttede også en aftalt support-funktion, som i praksis gav dem mulighed for sparring og teknisk support efter behov.

 

Ved evalueringen kunne FysioCareSalling afslutte det første års arbejde med ekstra flueben ud for trafik på virksomhedens hjemmeside, som med dedikeret content-arbejde og annoncering var øget med 300% i gennemsnit. Ligeledes er det lykkedes virksomheden at fastholde en jævn, gennemsnitlig tilstrømning af nye kunder på samme niveau, som før Corona-nedlukning, selvom virksomheden var tvangsnedlukket i flere måneder under processen.

Strategisk markedsføring hos selvstændig fysioterapeut 20

Support under "teknisk uheld"

Undervejs i processen blev virksomheden mødt med uforudsete udfordringer. Virksomhedens profiler på sociale medier blev hacket, og Elsebeth Futtrup, fysioterapeut og indehaver af FysioCareSalling, måtte have hjælp til at løse problemerne i praksis – og samtidig arbejde med en strategi, som var udfordret af både global pandemi og manglende “værktøjer” online. 

Når man pludselig bliver ramt på sin måde at kommunikere med kunderne på helt grundlæggende, så er det uvurderligt at have en sparringspartner. Vores problemer med Facebook måtte vi til sidst give op overfor, og starte helt forfra med ny virksomhedsprofil. Men Ida var hele tiden med på sidelinjen, hjalp med det praktiske, vejledte os i arbejdet med strategien - trods stækkede kanaler for kommunikationen udadtil. Det hjalp os i praksis, og det fik mig i bund og grund også til at føle, at jeg ikke var helt alene.

Elsebeth Futtrup, indehaver af FysioCareSalling

Marketing-support på abonnement

Efter et års arbejde med marketing- og brandingstrategi, fortsætter FysioCareSalling samarbejdet med Kernekommunikator i nye rammer. Behovet for tilretning af strategien er gennemført, så fokus hos virksomheden ligger nu på at øge strukturen på sociale medier og forbedre arbejdet med annoncering.

 

Derfor har FysioCareSalling takket ja til et abonnement hos Kernekommunikator, som med fast månedlig afregning håndterer adfærdsbestemt annoncering, budget for kampagner, websupport og analyse. Med i aftalen er også et kursus i opsætningen af kortsigtede kampagner, så virksomheden fremover selv kan håndtere det daglige arbejde på sociale medier – og selvfølgelig den nødvendige sparring og support, når der opstår spørgsmål eller tekniske udfordringer.

Kernekommunikator-rådgivning-sparring-support

Har du lyst til at følge med i FysioCareSallings arbejde med sociale medier?

Så kan du finde dem lige hér Besøg FysiocareSalling på Facebook.

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/05/26/strategi-branding-kundecase/feed/ 0
Nyt netværk: Polka skal forene egnens erhvervsliv https://www.kernekommunikator.dk/2021/04/01/nyt-netvaerk-polka-skal-forene-egnens-erhvervsliv/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/04/01/nyt-netvaerk-polka-skal-forene-egnens-erhvervsliv/#respond Thu, 01 Apr 2021 12:28:00 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=2923
Read More]]>

Kilde Connect lancerer d.d. et nyt og ekstremt innovativt netværkskoncept, PolkaWorks, som med mottoet ”totur til fremtiden” skal kombinere professionel sparring, branding og en god svingom. Konceptet kan være starten på en redefinering af netværksbranchen, og skriver allerede 51 lokale virksomheder på medlemslisten.

 

Da den globale Corona-situation i foråret 2020 lukkede Danmark ned, var Jeanette Kilde, som resten af landets erhvervsdrivende, tvunget til at gå i tænkeboks. Hendes arbejde som netværksfacilitator blev sat i venteposition, og hidtidige aktiviteter måtte genopstå i virtuelle former. “Tiden var inde til at genbesøge formålet med mit netværkskoncept”, fortæller hun. “Vi har manglet både faglig udvikling og social kontakt rigtig længe nu, så det var nødvendigt ikke bare at genskabe eksisterende tilbud, men opfinde helt nye tiltag”, forklarer hun.

 

Professionel udvikling kombineret med markedsføring
Sammen med netværkskollegaen Ida Ulrich Bregnhøj, lokal marketingjonglør og selvudnævnt folkedans-ekspert, har Jeanette Kilde derfor udviklet PolkaWorks, som skal forene professionel networking med det sociale samvær, vi som mennesker har savnet under Coronanedlukningen. Ida Bregnhøj fortæller videre om konceptet, at det er helt unikt, og muligvis kan komme til at udløse en komplet redefinering af netværksbranchen. “Mit perspektiv for det nye netværk har været at kombinere sin deltagelse med eksponering af den virksomhed, man repræsenterer”, udtaler hun. “Det passer perfekt med Jeanettes polka-koncept, for hér kan man virkelig skille sig ud, og skabe noget positiv opmærksomhed omkring sin virksomhed”.

 

Dans og læring med påbudt sikkerhedsafstand
I praksis vil deltagende virksomheder for nuværende kunne mødes udendørs i grupper på op til 10 personer, gerne i Skive gågade, så eksponeringen bliver maksimal. Med den rigtige støtte er det planen at belægge dele af gågaden med en dansevenlig parket, og deltagere kan naturligvis bære dragter med firmalogo. Ida Bregnhøj uddyber, at man er opmærksom på udfordringen i at holde 2 meters afstand mellem de dansende par, ligesom informative oplæg kan blive svære at afvikle i praksis. ”Men man kan alligevel ikke tage notater, hvis man holder om hinanden, så det kan vise sig at blive en kæmpe fordel”, slutter hun.


Ovenstående pressemeddelelse er bragt som aprilsnar d. 1/4 2021.

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/04/01/nyt-netvaerk-polka-skal-forene-egnens-erhvervsliv/feed/ 0
Øget synlighed hos Inventa A/S https://www.kernekommunikator.dk/2021/03/23/oeget-synlighed-hos-inventa-a-s/ https://www.kernekommunikator.dk/2021/03/23/oeget-synlighed-hos-inventa-a-s/#respond Tue, 23 Mar 2021 14:16:37 +0000 https://www.kernekommunikator.dk/?p=2887
Read More]]>

Kundecase: Inventa A/S manglede kompetencer inden for markedsføring, og kontaktede Kernekommunikator for at få hjælp til sociale medier, annoncering, tekster og webredigering. Resultatet er øget synlighed og stærkere branding, som fører til konkrete ordrer.

Pia Grandelag, adm. direktør hos Inventa A/S:

Kort fortalt om samarbejdet: “Jeg har før samarbejdet med Ida, og ved hvordan hun arbejder. Vi skal ikke bruge lang tid på at opbygge samarbejdet, og jeg kender hendes evne til at kommunikere på tværs af afdelinger og funktioner. Vi har valgt hende frem for andre, fordi vi ved, hendes skriftlige arbejde er godt, og fordi hun er stærk på rigtig mange områder, både strategisk og praktisk. For os er det en fuld pakke omkring alt, hvad der hedder web og social media, fordi vi ikke selv har tid til det. Hun er en ekstern marketingafdeling, som vi kan trække på efter behov – og i sidste ende er det både en vigtig ressource, og en væsentlig økonomisk fordel”.

 

Brug for at styrke eksponering og branding: “Grunden til samarbejdet var, at vi havde brug for hjælp, fordi vi blev opmærksomme på, at vores hjemmeside nærmest var usynlig. Vi havde brug for at drive mere trafik derind, og bruge den trafik til at målrette vores arbejde med annoncering og lead-generering. Ida har helt konkret hjulpet os med at øge synligheden på sociale medier og det generelle kendskab til brandet, samt generere data og bruge det til annoncering”. 

 

De konkrete opgaver: “Ida producerer billeder, video og laver tekst og SEO-arbejde på vores hjemmeside. Hun er med rundt hos kunder, og hjælper med strategi og planlægning i forhold til sociale medier og annoncering. 

 

Relationsdrevet branding og fokus på data: “Vi startede med at øge frekvensen på opslag på sociale medier, og Ida håndterer alt fra billedemateriale til kontakt med relevant personale eller kunder, når det er nødvendigt. Ida har rådet os til at dyrke relationen mellem vores målgrupper og færdige ydelser. Derfor er vi gået længere ind i virksomheden med vores materiale, så vi har flyttet os fra billeder af færdige produkter, til video af produktionsprocessen, og vores medarbejdere. Vi har også udvidet, hvilke platforme vi befinder os på, så vi rammer flere målgrupper, og bruger vores marketingmateriale optimalt. Derudover bruger hun trafikken fra vores hjemmeside og sociale medier til at målrette de annoncer, hun sætter op for os online – det giver meget mere seriøs trafik på hjemmesiden”.

 

Konkrete resultater: “Indsatsen har virket. Vi har fået flere projekter ind, og vi får konkret feedback på, at kunderne har set de videoer og billeder, Ida har produceret og lagt på sociale medier. Det drejer sig om alle de platforme, vi er på nu, så det har også givet noget at komme på Facebook og Instagram, frem for at fokusere på Linkedin, som vi gjorde før i tiden.

 

Ekstern medarbejder med intern tilstedeværelse: “Ida har en fysisk plads i virksomheden, er med til møder, og har en relation til personalet. Det er på hendes eget initiativ, fordi hun har lagt vægt på, at hun kan levere et bedre produkt, hvis vores medarbejdere kender hende og stoler på hende. 

]]>
https://www.kernekommunikator.dk/2021/03/23/oeget-synlighed-hos-inventa-a-s/feed/ 0