gavl hjørne
Picture of Ida Ulrich Bregnhøj

Ida Ulrich Bregnhøj

Indehaver, Kernekommunikator

Lev dig til et godt liv

Firma-branding: Mad kan ændre dit liv. Det mener Ida Uth, som til dagligt modtager flere og flere klienter med livsstilsygdomme, kroniske smerter og stress i fysioterapien hos FysioCare Salling. Behandlingsmulighederne er mange, men ofte bliver klientens samlede livsstil overset.

Firma-branding-Nyheder-Fysiocare Salling

Vi er nødt til at tage os selv mere alvorligt, når kroppen ikke fungerer, som den skal. Bevidstheden om, hvad der får netop vores krop til at fungere bedst muligt, kan være nøglen til at leve sig til et godt liv“.

Ondt i ryggen, gigtsmerter, tungsind og migræne. Det er bare nogle af de udfordringer, som Ida Uth behandler i sit daglige arbejde som fysioterapeut. Hér modtager hun klienter, som lever med kroniske smerter, kæmper med tilbagevendende sportsskader, eller har accepteret tungsind som en naturlig del af hverdagen. Men det behøver ikke være sådan, siger hun.

Færre regler - mere livsglæde

Men da den nye læring skulle bruges i praksis, blev det tydeligt, at klienterne havde brug for en mere nuanceret tilgang til maden som behandlingsform. En rent anti-inflammatorisk kostplan fungerede godt som udrensning, men var for restriktiv i længden. Derfor gik Ida i gang med at undersøge mulighederne for at udvikle på ideen, men i en model, som ville være holdbar som udgangspunkt for en livsstil. Hun uddannede sig derfor til sundhedsrådgiver inden for fagområdet functional medicine, som går ud på at kigge på en samlet livsstil, og derved finde frem til de bagvedliggende årsager til klientens helbredsproblemer, frem for blot at symptombehandle.

 

I en Functional Medicine-konsultation taler vi om klientens helbredsmæssige udfordring og mål for fremtiden. Vi kigger på hele klientens helbredshistorie, og ser på alle de faktorer, der kan være med til at fastholde og forværre symptomer”, siger Ida Uth. “På den måde kan jeg give et bud på, hvilke madvarer og daglige vaner, min klient kan skrue ned eller op for, for at opnå den ønskede virkning. Der er ikke noget, der er forbudt, og det gør modellen holdbar i længden”.

Vi skal tage ansvar for vores helbred

Tanken bag den model for sundhedsrådgivning, som Ida Uth nu praktiserer i Balling, er et opgør med, hvad hun oplever som en generel tendens til at overlade løsningen om et godt helbred til sundhedsvæsnet. “Man skal gå til lægen, når man er syg. Men vi er også nødt til at tage os selv lidt mere alvorligt, når kroppen ikke fungerer, som den skal”, siger hun. “Det er mindst ligeså vigtigt at gøre sig bevidst om, hvad der får netop vores krop til at fungere bedst muligt. I bedste fald kan den bevidsthed være med til at mindske symptomerne på et helbredsproblem, så man kan leve sig til et godt liv, så at sige”.

Udgivet i Salling Avis, december 2019.

Læs artiklen i sin oprindelige form i Salling Avisens arkiv (direkte link til artikel).

Læs flere artikler som denne: Nyheder fra Kernekommunikator

Del artiklen med andre:

Det siger kunderne

Dette website anvender cookies. Ved at fortsætte, accepterer du websiden brug af cookies.