Tekstproduktion-kernekommunikator-case
Picture of Ida Ulrich Bregnhøj

Ida Ulrich Bregnhøj

Indehaver, Kernekommunikator

Mere hus for pengene

Case: Trine og Jess byttede studielivet i Aarhus ud med drømmehuset i Jebjerg. Hér fik de både job, og meget mere hus for pengene, samtidig med at være tæt på både naturen og landsdelens større byer.

 

Liljehaven ligger i udkanten af Jebjerg, og hører til den del af byen, som grænser op til markerne mod syd. Den røde etplansvilla ligger i en hyggelig runddel, og gemmer en stor have med bålplads og terrasse bag sig. Grillen er kørt frem, og solsengene er klar til hyggestunder, når sommeren melder sig inden længe. 

 

I huset bor Trine og Jess, og datteren Josefine på 8 måneder. Trine er fra Aalborg, og det var også tanken, at hun ville vende hjem til Nordjylland efter studierne. Jess er opvokset i Jebjerg, men boede i Aalborg i den første del af studietiden. Hér mødte de to hinanden, og da de begge flyttede til Aarhus for at fortsætte studierne, blev bekendtskabet til venskab, og venskabet til kærlighed. Siden er der kommet ring på fingeren, og parret glæder sig til bryllup, selvom datoen ikke er fastlagt endnu.

 

Husjagten overraskede

Da parret som nyuddannede skulle i gang med jobsøgning, faldt snakken også på fremtiden og ønsket om at stifte familie. Det gav mening at slå sig ned tæt på familien i enten Aalborg eller Jebjerg, men Trine indrømmer, at hun først ikke var meget for tanken om at bo i det, hun dengang troede var en landsby langt væk fra alting. 

Artikel-tekstproduktion-kernekomumnikator
Trine, Jess og Josefine på gåtur i Jebjerg. Foto: Kernekommunikator.

Til sidst blev det jobsituationen, som kom til at afgøre sagen. Både Trine og Jess fik job i henholdsvis Jebjerg og Skive, og parret flyttede derfor midlertidigt ind hos Jess’ forældre i Jebjerg, mens de kiggede efter hus. De koncentrerede sig på det tidspunkt om Skive, fordi Trine gerne ville have mere byliv, selvom hendes nye arbejdsplads faktisk lå i Jebjerg. Der var da også flere fine huse i kikkerten, men fælles for tilbuddene var, at de enten var for dyre for det nyuddannede par, eller ikke svarede til den drøm om et hjem, som de ønskede sig.

En dag foreslog Jess, at de skulle tage til fremvisning på et hus i Liljehaven i Jebjerg. Prisen lå på næsten det halve af, hvad Trine og Jess indtil da havde set på i egnens større byer, men var både større, havde stort værksted i garagen, og mere have. Så Trine lod sig overtale til en fremvisning, og kunne bagefter næsten ikke tørre smilet af sit ansigt. “Man tror næsten, det er noget, jeg finder på”, forklarer hun med et smil. “Da dørene åbnede ind til køkken-alrummet, og lyset væltede ind fra de store vinduer med udsigt over haven, vidste vi begge to godt, hvad der skulle ske. Vi blev så forelskede i huset, og vi vidste bare, det var vores hus”.

Kernekommunikator-artikel-case
Huset i Liljehaven, Jebjerg. Foto: Kernekommunikator.

Masser af byliv, midt i naturen

Parret flyttede ind i marts 2018, og siden kom datteren Josefine til verden. Hun har fået soveplads til barnevognen i et hjørne af haven, hvor der læ for vind og sol, og udsyn fra huset. “Det er en gave”, siger Trine, “at vi kan lade Josefine sove trygt derude, mens jeg kan lave noget indenfor, slappe lidt af, eller i hvert fald ikke bekymre mig om, om hun bliver vækket af larmende trafik. Luften og lyset er også helt anderledes herude, fordi vi er midt i naturen, selvom Jebjerg har masser af byliv at byde på. Her er en stor købmand, muligheder for take-away, et væld af pasningstilbud, skole, sportshal og sociale aktiviteter. Og naturstien er lige på den anden side af vores runddel. Det tager et kvarter at køre ind til Skive i bil, eller en halv time på cykel ad stien, hvis vi har brug for mere. Det er næsten fjollet, at vi ikke så det noget før”.

 

Følelsen af at have ramt rigtigt

Når Trine og Jess taler om beslutningen om at flytte til Jebjerg, beskriver de følelsen af at have ramt rigtigt. Især afstanden til egnens øvrige byer kom hurtigt til at føles helt irrelevant, forklarer Trine. “Man sætter sig altid i bilen, når man skal noget i dag, og havde vi boet i Skive, Aarhus eller Aalborg, ville det hurtigt have taget 10-15 minutter at komme frem til indkøb, job eller skole alligevel”, tilføjer Jess.

 

Trine er på barsel i øjeblikket, men starter på jobbet som kundesupporter hos Cykelpartner i Jebjerg igen til august. Hun kan cykle derhen, og både dagplejer og børnehave ligger på vejen – hvor nemt kan det være, bemærker hun. Jess skiftede i øvrigt jobbet i Skive ud med en stilling som souschef på lageret hos Cykelpartner sidste år, så nu er parret også kolleger. “Det bliver da spændende”, smiler Trine. “Men det er også fantastisk, at Jebjerg på den måde har givet os alt det, vi drømte om, da vi sad dengang som nyuddannede, og snakkede om jobmuligheder, familie og hus sammen”. 

 

Udgivet d. 17. april 2020 på egnssiden for Jebjerg By. Læs artiklen i sin originale form hér. 

Se huset og omgivelserne omkring Trine og Jess' hus i Jebjerg

Del artiklen med andre:

Det siger kunderne

Dette website anvender cookies. Ved at fortsætte, accepterer du websiden brug af cookies.