Lokalbranding-jebjerg-familieliv
Picture of Ida Ulrich Bregnhøj

Ida Ulrich Bregnhøj

Indehaver, Kernekommunikator

Plads til studier og familieliv

Lokalbranding: Anne, Søren og sønnen Jens bor på Birkeallé i Jebjerg. Hér kan de passe hver deres uddannelse, mens Jens kan vokse op med gyngestativ i haven og mad over bål. Det unge par er især faldet for byens sammenhold, hvor fredagscafé med livemusik og et stort sportsfællesskab gør Jebjerg til en summende bikube af liv året rundt.

Maj måned nærmer sig juni, og på Birkeallé 8 i Jebjerg er dagen også for længst i fuld gang. Det kan vi takke Jens for, for han står tidligt op. Om en uge bliver han 1 år, og hans forældre, Anne og Søren, ser frem til at holde fødselsdag for de nærmeste i familiens nye hjem. Mens vi snakker skal Jens lige have styr på bøgerne i bogreolen – de ligger bedst på gulvet, kan vi hurtigt fornemme. Så vi rykker samtalen ud i haven, hvor han hurtigt griner højt, mens hans far skubber ham frem og tilbage i babygyngen.

 

Da Anne mødte Søren, boede hun i Sundby på Mors. Søren arbejdede i Mariager, så den første tid som kærester kørte han mange kilometer for at få hverdagen til at gå op.

Lokalbranding-Jebjerg-familieliv-studier-plads
Anne og Sørens hus, som de lejer i Jebjerg. Foto: Kernekommunikator.

Søren ønskede sig et andet arbejde, og var heldig at få en stilling tættere på Anne. Derfor flyttede parret sammen på Mors, mens de brugte tiden på at lære hinanden at kende, og finde ud af, hvor arbejdslivet skulle bære hen. 

 

Familieforøgelse krævede ny bopæl

Efter en tid som elektriker skiftede Søren spor, og fandt et job på en friskole. Hér spirede ideen om en læreruddannelse, og det blev springbrættet til, at parret fandt en lejlighed i Skive. Der gik dog ikke længe, før de begyndte at lede efter alternativer. Ved siden af uddannelsen dyrker Søren esport, og den store mængde udstyr, forbundet med en hobby af den type, kunne ikke være i lejligheden, uden at fylde for meget i den almindelige indretning. Samtidig ventede de nu Jens, og byens natteliv og manglen på en have fyldte mere og mere hos de kommende forældre.

Søren havde i mellemtiden fået studiejob på Salling Efterskole i Jebjerg, hvor han hørte om et hus, der snart kom til leje i byen. Han tog Anne med derud, og der var ingen tvivl om, at de havde fundet den rigtige løsning. Hér kunne de flytte ind på 120 m2 med have, to terrasser, garage og udhus for enden af en lukket vej, til omtrent den samme leje, som de hidtil havde betalt for lejligheden. Jens kunne få sit eget værelse, og Søren ville få et kontor for sig selv, som har givet gode rammer for interessen for gaming.

 

En by fuld af liv

Modsat Søren havde Anne ingen tilknytning til Jebjerg, da de flyttede ind i december. Men der gik ikke længe, før de fik besøg af borgerforeningen, som fortalte om byens mange aktiviteter. Gennem kommunen blev den nybagte mor også hurtigt tilknyttet en mødregruppe, som blev starten på det netværk, hun nu tydeligt mærker i byen. “Selv da vi lige var flyttet hertil, blev man jo mødt med en hilsen hos købmanden. Byparken med legeplads ligger nærmest i vores baghave, og når byens aktiviteter kører, som de normalt gør, er der fællesspisning, sportsarrangementer og fredagscafé med musik hver uge. Man mærker virkelig, hvor meget byens beboere gør for, at her skal ske noget”, fortæller Anne.

Lokalbranding-Familieliv-Jebjerg-studier
Familien foran huset i Jebjerg. Foto: Kernekommunikator.
Lokalbranding-Jebjerg-familieliv-børnefamilie-studieliv
Anne og Sørens baghave med bålplads og adgang til græsareal. Foto: Kernekommunikator.

Plads til studier og familieliv

Mens Søren og Jens hygger sig med at kigge efter et par søvnige bier, fjerner Anne en bålpande fra ildstedet, hvor familien lavede mad i går. Samtidig fortæller hun, at hun lige er startet på uddannelsen som social- og sundhedsassistent, og hvad det betyder for den unge familie, at de kan bo, som de gør nu. “Vi kommer til at studere længe endnu, og når man samtidig stifter familie, gør det hele forskellen, at vi kan have så meget plads omkring os. Jens kan lege ude, og vi kan give hinanden ro til at læse på skift. Det havde vi ikke haft mulighed for på samme måde i lejligheden”. Som huset står i formiddagssolen med blomstrende buske og duftende græs, er det heller ikke svært at sætte sig ind i, hvorfor Anne og Søren er så glade for at bo her.

 

Udgivet d. 6. juni 2020 på egnssiden for Jebjerg By. Læs artiklen i sin originale form hér. 

Se alle billederne fra Anne og Sørens hus i Jebjerg:

Del artiklen med andre:

Det siger kunderne

Dette website anvender cookies. Ved at fortsætte, accepterer du websiden brug af cookies.